Inboedel

Home » Verzekeringen » Inboedel
070 - 365 74 74

Diefstal, vernieling, brand, waterschade, schroei- en smeltschade; het is allemaal te verzekeren.

Onderzoek heeft aangetoond, dat maar liefst 85% van alle inboedels in Nederland te laag is verzekerd. Zelfs de beste verzekering schiet dan te kort. Het gevolg is dat u na een brand of een diefstal met onderverzekering te maken kunt krijgen en mogelijk slechts een deel van de schade vergoed krijgt.
Als u de verzekerde som van uw inboedel vaststelt aan de hand van de inboedelwaardemeter geeft de maatschappij de garantie dat u niet onderverzekerd bent.

Wij zijn gaarne bereid u verder te informeren.

Tips

Ook hier geldt in het algemeen het advies om de dekking van de polis op de meest uitgebreide voorwaarden te stellen. Immers een niet gedekte schade heeft een veel grotere impact op uw financiën dan een premievoordeel van wellicht enkele tientjes per jaar. Deze kunt u ook besparen door een wat groter eigen risico te nemen, dan weet u exact waar u aan toe bent ingeval van schade.

Sommige maatschappijen bieden, in het geval van een huurhuis, de mogelijkheid om het glasrisico op de inboedelverzekering mee te dekken, dat is meestal goedkoper dan een separate glasverzekering.

Voldoet de afsluiting van uw huis aan het Politiekeurmerk, dan heeft u recht op premiekorting.

Sieraden zijn bij inbraak/diefstal veelal gemaximeerd tot € 2.500,–. Afhankelijk per maatschappij.